Hurta

med Emma & Johanna

Värt

Kategori: Allmänt

Vardagspiffet vet ibland inga gränser över huvud taget! Tex när man tar sig några minuter extra och slänger ihop en musli en måndagskväll och sedan har frukosttopping för flera veckor.
 
Den här piffiga muslin består av
- Puffad quinoa från Risenta (köps i lösvikt, dyrt kilopris men väger typ inget)
- Glutenfri havre (asså man kan ju ha vanlig havre, såklart!)
- Russin
- Kokosflarn
- Solrosfrön
- Krossade linfrön
 
Allez eco, såklart. 
 
Ovanstående blandas ihop.
 
I en separat skål rör man ihop en skvätt rapsolja (1 msk typ) och ungefär lika mkt kokosolja. Ös på med kardemumma och kanel. En klick agavesirap. Rör ihop. Häll kletet över det torra och rör runt ett tag så det fördelas hyfast jämt. Bred ut på en plåt, vips in i ugnen, rör om ibland. Jag skulle säga att det tar cirka 20-30 minuter på 220 grader att få muslin klar... men jag har gammal sketen gasspis så egentligen har jag ingen koll. Man får använda näsan och ögonen helt enkelt. Skiftar muslin färg mot det bruna bör man ta ut den.
 
 
 
Ps. Uppföljning tisdagsträning: Squats 25 kilo, axelpress med hantel 2-5 kg, stiff leg leadlift 20-25 kg, stående rodd med stång 10-15kg. 20 reps fyra varv sedan lekte vi med styrkemaskinerna. Jag älskar chinsmaskinen, i övrigt är gynstolsmaksinen (hip abductorn) vårens hit verkar det som. En viss copyvän kan sitta på den timmar utan att tröttna.
 
/Emma
Kommentera inlägget här: